Mojito mojito mojito

Publicerat: 2011-09-30 | 00:11:24 i Allmänt
Blivit helt frälst i mojito.. Speciellt varm.. ALLA mojito i Sverige jag har druckit har ja inte tyckt va goda. Iof inte druckit så många för jag blev avskräckt ganska fort. Men nu för någon dag sen blev Lukas sugen på de när vi gick i affären och hitta mynta för 2 kr. Så ja gick med på att pröva en sista gång. Och jag säger bara sååå god.. Gjord på den kanariska romen och vårt lilla misstag gjorde den ännu godare. Vi lät inte sockerlagen svalna så allt blev varmt. Men gud så gott det blev. Dricks ju lättare än vatten så blev en innan maten, en under maten och en efter maten. Opps.. Kanske inte var så genomtänkt att ge ut bloggadressen till familjen.. Men men..
Idag har vi varit en sväng på Yumbo. Lukas tyckte det var så skönt att gå runt med barnvagn där, första gången inte folk har flörtat med honom där. Eller lite flörtande blev de, han blev tillsagd att han inte behövde gå in i omklädnings rummet utan kunde byta om inne i butiken för butiksbiträdet hade absolut inget emot de.. Han sprang in i rummet rätt fort.. För er som inte vet är Yumbo en gay metropol, europas största bög center. Men billigt är det. Och man kan hitta i princip allting och är man kille kan man få riktigt bra rabatter.
Sen blev det en tur till svenska kyrkan. De har barngrupp varje torsdag för barn mellan 0 - 6 år. Så vi tänkte det kan vara kul för Neo och leka med lite andra barn. Han satt mest och kolla på när de störra barnen lekte, de som var mer i hans ålder var för små för att leka. Fick lite tips om de spanska dagisen. Att det nog får bli privat för det statliga har bara ansökan en gång om året. Riktigt konstigt system de där. Man måste ju söka dagisplats innan barnet är fött bara för de bara har ansökning i typ april och bara får vara hemma i tre månader. Men nu dröjer det lite till neo ska på dagis ändå men de kan va skönt och ha sånt fixat ändå.
Efter barngruppen blev de en tur till skolan som Lukas har gått på, skulle byta bänken men han ångra sig såklart och provar med den som är lite sönder och måste kläs om igen. Suck jag kommer aldrig få min massage.. BEHÖVER!!!!!
Nu ska jag återgå till min mojito och försöka få terroristen i säng, om ja nu lyckas få han att sluta äta.

 


som att leva på 00 - talet

Publicerat: 2011-09-27 | 01:35:03 i Allmänt
Internet och telefoni här är under all kritik.. Trodde aldrig jag skulle säga att Sverige är ett väldigt utvecklat land men de är det. Iallafall om man räknar telefon och internet.. Finns inget som heter obegränsat eller höga GB. tror vi sprang på 1GB högst till internet till smartphone och vi fick reda på att man inte skulle använda internet i telefonen.. Mobiltbredband var oxå under allkritik de enda man kunde få som var bra var ADSL och de var bara upp till 10GB med snabb hastighet. Och priserna var chockhöga.. Kan ju säga jag saknar mitt gamla 3 abonemang med gratis internet typ hur mycke jag ville och massa fria minuter och sms för under 500 för allt:- här får jag inte ens ett internet som är skapligt för de priset..
Men nu ska vi inte gnälla det är ändå ett paradis.. Men får nog vänta med mina lyxvanor med fria minuter och fri surf några år.. Tur Lukas letat upp en bar med gratis wi-fi och stor öl som kostar 1,50 € så man kan sitta där och mysa när internet hemma flippar och man måste göra något viktigt på datorn..
AHHHH kom precis på att jag gett tillstånd till phonehouse att byta ut min dator istället för att laga den.. det smarta jag inte tänkte på var att alla mina bilder de sista 3 åren fanns där plus ALLA mina portfoliobilder på alla jobb.. Som jag lagt in där för jag skulle fixa ett usb och ha allt samlat.. Men ni kan ju gissa om de blivit av.. nä de har de inte.. Man ska INTE skjuta upp saker och ting man ska göra det direkt!!!! så nu har man lärt sig de oxä.. suck.. Ingen bra dag idag.. ÅNGEST!!! och godnatt..

Sömnlös i Mogan

Publicerat: 2011-09-26 | 02:17:24 i Allmänt
Sitter här och försöker bli trött. Tvn fattar jag inget av varken de spanska eller engelska, internet är segt eller inget alls så man inte kan kolla play, dvderna glömde jag i Sverige, folk börjar droppa av från facebook och sambo och son sover.
Så nu sitter jag här i min lilla ensamhet och lyssna på ljudet från Ferrari (baren på andra sidan gatan) och letar inköps ställe på material. Ni kan ju gissa hur lätt de e med mina språk kunskaper. Går si så där. Har iallafall tror jag lyckats hitta en Kinetics leverantör på kanariöarna och skickat iväg ett mail till henne google översatt. Tror hon tänker dumma svensk som inte kan något. Undrar lite vad de står i de mailet egentligen. Ibland kan man få fram de mest konstiga sakerna där men men hoppas mitt budskap gick fram så jag slipper byta material att jobba med. trivs så himla bra med Kinetics.
Nä nu får de vara slut på mitt meningslösa bloggande.. Kanske borde ta o joina resten av familjen i vår 270 säng.. de ni :P Men va gör man inte när sovrummet är litet och fyrkantigt.. Lukas har lyckats gå med på att sälja sitt älskade hus nästa år så vi kanske kan hitta nåt fint i denna byn innan priserna går upp. Motorvägen håller på att byggas och är klar om 2 år. priserna kommer öka riktigt rejält då nu är de ju lite världens slut men med motorvägen blir de ju helt plötsligt väldigt centralt.. För vi har sagt att efter ha bott här kan man nog inte sätta sig någon annan stans.. För tillbaka till gråa sverige vill vi inte på vintrarna.. även fast man saknar familj och vänner, men som sagt när man väl är hemma har man mer tid över, även fast ja har fått för mig att jobba som fan både i jul och i sommar. Men man kan väl hinna me båda.. de har ja gjort innan.. eller????
Nä nu fortsatte jag med mitt meningslösa skrivande.. lätt så när man är lite sådär halvtrött men ändå pigg. hjärnan går på högvarv och man ordbajsar..
Nä GODNATT!
Detta knarket ska jag försöka leta upp imorgon.
Börjar känna abstinensen komma. De har sålt ut kanebo makeupen i hela Puerto de Mogan.
DET ÄR INTE OKEJ!

Nä just det Maria meningslöst babblande var de.. Hejdå och godnatt än en gång..

Blivit en zebra

Publicerat: 2011-09-25 | 20:58:35 i Allmänt
Smarta jag hade smörjt in neo med solfaktor 50 inför vår båtresa imorse, då vi var mitt ute på sjön kunde jag såklart inte tvätta av mig den så jag tänkte inte mer på det och har utan att veta om de kliat mig på armarna så min bränna blivit värsta hemska zebra brännan.. Illa.. Fick lägga mig och sola lite direkt när vi kom hem för att jämna ut de hela lite. resultatet blev betydligt bättre.. aja ja fick lära mig en liten läxa iallafall.
Båtturen var jätte mysig men vi bestämde oss för att bara åka till puerto rico för då fick man en timmes extra på hemresan där man åkte genom vatten där de brukar vara delfiner. Givetvis såg vi inga, hade inte trott det heller. Neo gillade båtresan. Tur de så slipper vi åka bussen när vi ska någonstans sålänge han inte går själv. Jag hatar åka buss i Sverige med vagn, fick reda på att här är ännu värre. Här får man inte ha vagnen på bussen så ett jäkla projekt att åka buss så nä tack vi håller oss till havet.. :)
Såg nu när jag var inne och kollade bloggen att mitt sms inlägg igår kväll inte hade kommit in (måste verkligen skaffa en fungerande telefon och internet. Så får ta och dela med mig av den fina utsikten från vår takterass idag istället.
Nu får de vara bra för denna gången. Grillen är på tändning däruppe och sangrian väntar runt hörnet..

dagisplats

Publicerat: 2011-09-25 | 01:14:44 i Allmänt
sitter här och försöker hitta hur dagis funkar här nere.. det är verkligen inte lätt att hitta info på svenska.. svenska skolan får han inte börja från han är 3 år och jag känner att börja jobba snart hade varit skönt ändå.. konstigt ingen svensk människa skrivet om det när de ändå finns så många utländska här. Jag får väl ta och ge alla letande svar på frågan när jag väl får reda på det. Det är ju inte så lätt heller att gå ner till dagiset här och höra, för ingen människa kan ju engelska här. Lukas hade fått tips av försäkrings tanten att spanskt dagis var så mycket bättre än det svenska och framförallt mycket billigare.. En plats på det svenska dagiset ligger lite över 3000:- och en plats på det spanska typ 1500:-.. Lite skillnad, plus att där vi bor finns väldigt lite svenskar så de svenska kompisarna hade bott långt bort och det är ju lite trist för honom. Sen med tanke på att alla människor tycker vi bosatt oss i världens ände gör nog att ingen hade orkat ta sig hit heller. Sjukt att folk blir så bekväma så snabbt. Det tar en halvtimme 40 min att ta sig till san agustin härifrån. Typ som trelleborg malmö men folk här tycker det är en resa som typ trelleborg göteborg. Alltså inget man gör sådär när man har lite tid över..
Så läser någon detta som har någon aning om hur spanska dagis funkar snälla hör av er.. Varken jag eller Lukas kan spanska än så man är lite låsta..
Har dock sökt att läsa spanska på distans. Men ser ju ut som jag bor i helt fel kommun för att bli beviljad de. Trelleborgs kommun är alldeles för snåla. Hade inte behövt klydda massa om jag bott i lund eller malmö. SUCK SUCK OCH ÅTER SUCK..
Nä nu ska jag återgå till CSI och försöka få bebisen trött.. (inte det lättaste)
puss och godnatt alla..

åska....

Publicerat: 2011-09-23 | 00:32:26 i Allmänt
så åker man ifrån sverige för att slippa regn och åska så regnar och åskar de min första dag här... KUL!!! tur man har massa andra dagar kvar.. Vi som hade planerat så bra att vi skulle sitta på takterrassen och äta våra pandalus kräftor vi köpte på ikea igår och dricka champagne, de fick bli inomhus istället.. men lika mysigt de.. sällskapet som räknas ju..

Imorgon måste jag ta och leta upp ett nytt mobilkort..med internet så man slipper bråka med datorn varje gång man ska kolla något.. Man är verkligen helt handikappad utan internet i mobilen.. inget skoj och blogga utan bilder ju..sen blir det väl att åka in och se om bilen är klar.. jag undrar verkligen vad dom gör med den.. tur vi har en gratis lånebil iaf annars hade vi varit riktigt isolerade här..
Nu står en sängklar liten Neofis bredvid mig och vill ja ska avsluta så vi kan gå till affären och slänga soporna så vi slipper vakna till kräftdoft imorgon..
Så neo säger godnatt till alla och ger alla han känner en stor puss och där däckade han.. så får väl ta och gå nu så han inte vaknar och är super pigg när vi är hemma igen..
var nästan ett år sen ja la upp denna bilden och skrev att vi hoppades på en lägenhet i denna byn. o de blev de.. fast de blev i playa istället för puerto..

Igår var det full rulle. Först en tur hem ...

Publicerat: 2011-09-22 | 10:48:02 i Allmänt

Igår var det full rulle. Först en tur hem för att lista ut hur vi ska få plats med en säng till. Sen en tur till ett köpcentrum, neo fick en leksak för han varit så duktig med allt nu. Riktigt billigt. Samma leksak hade gått på över 900 hemma vi gav 400. Sen åkte vi till ikea för lite säng letande till neo. Blev ingen säng men däremot nya kuddar. De andra går ju inte att sova på. Idag får vi hoppas bilen är klar. Den hade nog inte gått igenom besiktningen eller något. Suck. Nu ska vi ut i solen lite. :-)


Nu sitter man på flygplatsen och väntar på...

Publicerat: 2011-09-21 | 12:45:24 i Allmänt

mms_img13872 (MMS)

Nu sitter man på flygplatsen och väntar på lukas. Såklart var bilen som skulle varit klar kl 8 fortfarande inte klar 11 så han fick låna en så är väl påväg snart. Känns så härligt att vara nere. Och neo tar allt super. Han har redan hunnit ragga upp en liten spanjor tjej på 1år. Det ska börjas i tid visst. Jag hoppas kunna blogga lite oftare. Nu har ja tid iaf mellan strandbesöken. :-) ha de så bra i kalla sverige. Ska tänka på er här i värmen.


Nu ligger man här hemma hos föräldrarna oc...

Publicerat: 2011-09-12 | 22:53:35 i Allmänt

Nu ligger man här hemma hos föräldrarna och väntar på att tiden ska gå så de blir den 21 så jag och neo oxå får flyga till vårat nya hem. Vi har fått en underbar lägenhet i puerto de mogan. Precis nere vid stranden med havsutsikt och allt. Längtar till vi kommer ner. De bara regnar och blåser i detta jävla landet ändå. Och lukas som är nere berättar var dag hur fint väder han har och hur varmt de är. Blä. :-P. Nä nu skulle bara skriva av mig lite. Upp tidigt imorgon och flytta motorcykeln. Puss och godnatt


RSS 2.0