Studera

Publicerat: 2011-10-31 | 16:33:47 i Allmänt
Vet inte om jag har berättat att jag sökte massa utbildningar till våren.. Blir ju inget med spanskan för högskolan fick man inte plugga på om man inte pluggat på komvux och för komvux fick jag inte plugga de för kommunen vägrade betala.. snällt.. Men sökte en utbildning om vinet.. Riktigt intressant lät det så hoppas jag kommer in.. Anmälde mig oxå till turist vetenskap.. Man bor ju deffinitivt på rätt ö för att studera någon sådant.. Sen engelska för de behöver jag ju verkligen.. Även fast det inte hjälper något här.. :P
Längtar faktiskt efter att plugga något.. Men så låter de väl inte sen när man väl gör det..

Halloween sminkningar

Publicerat: 2011-10-30 | 01:55:09 i Allmänt
Slog mig precis att det var halloween helg nu och jag har inte fått göra en enda sminkning :(
Får lägga upp bilderna från förra året nu istället.
Och så några lite äldre som är tagen med riktig kamera av riktigt fotograf
Vet det blir massa inlägg men gäller att passa på medans internet vill man ska lägga upp bilder :)

Neo

Publicerat: 2011-10-30 | 01:40:07 i Allmänt
Mamma fråga innan om lite bilder på Neo så får väl lägga upp några extra så hon blir glad :)
Vår älskade trollunge blev 10 månader igår (28). Tiden har gått så sjukt fort.. Massa kärlek till honom :)
Lite halv skräckslagen och undrande varför bilen rör sig så mycket.


Pasta är gott :)


Mums mums


Hej!


<3

10 timmars shopping.. :)

Publicerat: 2011-10-30 | 01:27:07 i Allmänt
Nu är vi äntligen hemma efter vår stora shoppingtur, kan ju säga de blev riktigt mycket shoppat.. Jag behövde nya kläder med tanke på att jag glömde nästan ALLA mina kläder i Sverige.. Hade bestämt mig att shoppa för 70 euro.. Lyckades och fick jätte mycke kläder. Ett par byxor, tre par underkläder, en bh, en klänning, ett par leggings, tre t tröjor, en kjol, en tjokpolotröja och en one piece. Jag bara älskar outlet affärer.. :)
Första stoppet gjorde vi på ett shoppingcenter vi inte varit på innan men blev tipsade om att de var bra.. Det roliga var att hela vägen till shoppingcentret tjatade jag om att jag ville till primark. En gammal kollega som var här nere i förra veckan tipsa om primark, att de hade helt sjukt bra shopping. Tack Amanda för tipset.. I like it!! Det visade sig när vi kom till centret var den affären där :) bra shopping lika så i resten av varuhuset.. Gilla gilla.. Efter de centret var avklarat åkte vi vidare till Las Terrazas (nästan bara outlet) för Lukas skulle hitta skor och vi skulle handla mat.
Detta var va ja fick ihop. Även Lukas och Neo hittade lite.
Men med tanke på jag hade minst garderob fick jag mest :)



Hittade oxå en onepiece som Lukas tvingade mig att köpa för jag tjatar om att beställa en. Den fick duga sålänge men den är varm som fan så den får följa med på vinter semestern till Sverige i jul :)
"Muuuuu"

Nu ska vi röja upp lite efter shoppandet och krypa upp i soffan och kolla på CSI och dricka sangria.

Siesta

Publicerat: 2011-10-28 | 17:18:53 i Allmänt
Hemma från jobb för lite siesta.. Sen blir det jobb ikväll igen.. Funderar på att lägga mig på takterassen och sola lite. Lukas och Neo är i playa de ingles och håller på med bilen.. Blir galen på den där jäkla bilen snart.. Men denna gången blev Lukas arg på bilhandlaren så vi fick reda på lite mer.. Den har inte alls varit på väg att bli klar när de sagt de, de vill vi ska ta en annan bil för detta blir för dyrt för dom.. Hoppas dom inser att vi inte tänker ta en annan bil om vi inte får ett sjukt bra pris.. Alla priserna har ju gått upp nu när säsongen börjat och de bilarna de visat oss innan i samma prisklass såg ut som de skulle ramla ihop när som helst.. Men dom går nog sjukt mycket back på vår affär.. Hela central systemet måste bytas ut och de vill inte fixa den. De har 12 månaders garanti på alla bilar som säljs och de fixar dom inte från de sålt dom.. Så vi har ett pris vi ska betala för den så även om reperationen kostar jätte mycket ska vi inte betala mer än de som var sagt från början.. Men men nu hoppas vi att vi får vår hyrbil på en månad iaf så vi slipper ta oss till Vecendarion och playa de ingles en gång i veckan.. Men tror knappast det kommer gå då funkar ju inte deras taktik att trötta ut oss så vi skiter i bilen..
Nä nu solen....

Vilken dålig mamma jag är

Publicerat: 2011-10-25 | 18:08:56 i Allmänt
Om många andra får säga sin mening..
* Jag ger mitt barn salt (finns ju i all jäkla barnmat här nere) plus att han äter precis exakt de vi äter.. Äter vi pommes en dag ja då får han de oxå.
* jag börja ge mitt barn mat vid 3.5 månad och slutade med ersättning o mjölk vid 4.5 månad.
* jag håller inte på med massa parasoller och byltar på han massa kläder för att skydda han mot solen, ska vi till stranden har han solkräm thats it.
* Han får utforska saker och ting där han kan ramla utan att slå sig massa utan jag är där och ser till om han ramlar eller inte.. Ramlar han så gör de lite ont men då vet han de..
* Jag lägger inte mitt barn kl 7 8 tiden utan när ja ska somna..
* Har inga som helst rutiner på honom även fast jag försöker men det går inte alltid så lätt här..
* Jag har inga problem att lämna bort mitt barn sålänge han inte bryr sig och det har han aldrig gjort..
* Jag bytte till vanlig säng till min son när han var 9 månader.. han har ramlat ner 5 gånger och nu har han lärt sig hur man tar sig ner utan att slå sig..
* och just de jag började jobba när min son var mindre än 3 månader och fick lämna bort han vissa tider till familj och kompisar för de krockade med Lukas arbetstider.
Finns säkert tusen saker jag gjort mer som många hade sagt sådär kan man inte göra..
O vet ni va.. Fast jag är en så här otrolig dålig mamma i många hönsmammors ögon så mår han bra, är inte mammig eller pappig, och han är ALLTID glad. 
När man sitter och läser på olika sidor om hur folk säger man ska uppfostra sina barn och hur man själv ska bete sig blir jag nästan mörk rädd.. Varför får folk inte bara göra som dom själva vill utan att folk ska se ner på en.. Nu menar jag inte att det är någon som gjort det med just mig men när man sitter och läser olika inlägg så finns det alltid någon som skrivit nåt sånt som är jag dålig för jag gör de o ja gör de.. och det är alltid någon idiot som svarar att man inte ska göra så för de är skadligt/inte bra och bla bla bla.. BESTÄMMER VEM?? Vem har sagt de är skadligt att byta säng tidigt vem har sagt de är skadligt att inte lägga sitt barn i tid vem har sagt de är skadligt att lämna bort sitt barn när de är litet för man måste..
En gammal kompis frågade mig inför sin förlossning om jag hade något tips till en blivande förälder.. Svarade Gör som du själv tycker är bäst och skit i alla andra.. Tänk så skönt om alla gjort det då hade de inte blivit massa tjafs om va som är rätt o fel...

Då var ännu en dag avklarad

Publicerat: 2011-10-25 | 01:55:19 i Allmänt
Idag har jag inte fått gjort mycket mer än legat på stranden och sen jobbat.. Skönt att vara igång och jobba igen.. Jobba kvällar passar mig super bra.. Så kan man vara i solen och steka hela dagarna.. Skönt liv.. De andra jobbet jag fick jagar mig.. Men de var verkligen inget för mig.. Men dom kan verkligen inte förstå ordet nej jag kan inte jobba dag nu jag har en bebis.. Okej kör med lite undanflykter men det var verkligen inget för mig. Men bäst att hålla dörren öppen ifall man måste jobba mer dagar..
Nu ska jag nog krypa ner i sängen till mina pojkar.. Som faktiskt var och hälsa på mig på jobbet idag.. Neo gillade det.. Fast han gillar jobbet i Sverige mycke mycke mer där är fler tjejer han kan charma.. Hahaha..
Och nu när jag har fått jobb kan jag äntligen beställa lite nagel grejer.. Ohhh längtar.. Mina naglar ser bedrövliga ut tack vare den sista påfyllningen.. ALDRIG MER!!!!
Neo spanar flickor på stranden

Varm och skön söndag

Publicerat: 2011-10-23 | 20:56:15 i Allmänt
Imorse ringde klockan allt för tidigt.. Eller ja klockan tio men jag är ju som sagt bortskämd när de gäller sova länge. Det bar iväg hem till elisabeth och johan så Lukas kunde få sin massage och vara lite mindre invalid än va han va. Igår när jag gick till jobb satt han helt stel med Neo i knäet och tittade på tv, när ja kom hem några timmar senare satt de i exakt samma position och plats.. Stackars Neo som måste dras med sin stela pappa en hel lördag kväll. Det var riktigt populärt när jag kom hem..
I alla fall Lukas fick sin massage och Neo fick ett dop i den stora poolen.. Han älskade de.. Så undra om hans lilla här hemma kommer duga nästa gång..
Nu ligger mina pojkarna och sover och jag har precis vaknat till liv.. KUL.. Nu när de inte är många timmar kvar till läggdags.. Så nu blir det lite städning sen krypa upp i stolen på balkongen med en drink och kolla in alla vita turister som kom igår :)

En full dag.

Publicerat: 2011-10-21 | 01:11:15 i Allmänt
Idag har de varit full rulle.. Först ner på en intervju till ett jobb.. Verkade sjukt lovande.. Nära o bra iaf o riktigt bra personal så bara provjobb kvar.. sen en sväng till Svenska kyrkan till barngruppen så Neo kunde leka av sig lite.. De gjorde han verkligen.. Denna gången var där en som var jämngammal med honom och det tyckte han var skoj..
Sen var planerna att åka till ikea för en ny tyg garderob till kläderna. Men först provade vi ett nytt köpcentrum för lite matshopping. Såå stort det var.. Båda två var helt trötta så de blev bara lite smått o gott.. Hittade ett par nya skor iaf för mina flippisar lever inte längre.. Sen blev de ikea o en ny matstol till neo och garderoben då.. Så kom man precis hem.. Helt slö, Imorgon blir de upp tidigt för att åka o fixa jäkla bilförsäkringen som vi har på en bil vi inte ens äger än.. bra där.. Sen vidare till playa de ingles för en till jobb intervju.. Lite nervös för den, den är på engelska o ni  vet ju alla hur hemskt dålig min engelska är..
Usch nu blev de ett sånt inlägg igen de här har vi gjort idag o bla bla bla.. Riktigt trist.. Men ja är sååå trött.. Skriver man inte här så får man ju bara skäll från familjen så får väl sätta nån kod  i övertexten när de e meningslöst babblande..
Nä nu ska ja krypa till säng o öppna min bok som ja lånade på kyrkan idag.. Så skönt att få tag i en bok som är på svenska.. tänkte ju inte på att ta med sådant.. Så mamma skicka ett paket me lite stuff vi saknar våra skivor :)

25 halva tiden till 50.

Publicerat: 2011-10-15 | 03:32:14 i Allmänt
I onsdags blev jag 25 eller ja den 12. Men internet har segat så fruktansvärt så bilderna har inte kunnat läggas upp så inlägget har legat på vänt :P.
Absolut ingen större skillnad på något men jag hade en helt fantastisk dag.. Har haft en tradition när jag bodde hemma (ja även efteråt) att ja har fått frukost på sängen. Hålkakor, chocklad mjölk, marängsviss och detta serverat på en blå bricka.. Så ja hade lite funderingar hur denna dagen skulle bli utan detta, men jag överlevde och den blev underbar. Fick frukost på sängen eller frukost o frukost. Glass, maränger och champagne för att vara mer exakt och faktiskt på en bricka med blåa kanter.. Sen åkte vi inte till puerto rico för att äta subway. Mitt favoställe.. Mums mums.. Precis när vi parkerat bilen tutar en bil som svänger om och kommer o parkerar framför oss, det var Johan o Elisabeth som oxå hade i tankarna att äta subway just denna dagen.. Konstigt men trevligt sammanträffande.. Men det blev en frukost på subway tillsammans med dom. GOTT!!! Neo blev oxå ett fan av Italian B.M.T.. :) stackars Lukas som kommer bli ner röstad alltid med val av matställe..
Efter subway åkte vi hem till mogan igen och nästa sak på schemat var ubåtsfärd. Det var en häftig upplevelse man såg vrak o massa fiskar. Fördelen me att titta på de genom ett ubåtsfönster var att man slapp fiskarna som kunde röra en :) ja har en liten fobi mot de där små sakerna.
Sen handlade vi minipizzor och satte oss på takterrasen med en drink och låg o solade.. Helt underbar dag..
Kvällen avslutades med en jätte god 4 rätters middag på Quital. Helt underbar mat.
Förätten var hummer risotto i champagne glas, med grönsallad i hummern och en hummer cappucino. Den var helt makalöst god. Trodde aldrig jag skulle gilla den. Ni vet ju hur kräsen jag är med mat. Men herregud va gott de var.. Till o med Lukas var imponerad de händer inte ofta..
Man hade bordet hela kvällen och man fick nytt vin till var rätt. Är man nere i puerto de mogan så är ett besök dit verkligen att rekommendera. Dock måste man resevera bord. Men de är värt både tiden o pengarna.. Och jag som inte tycker de är värt att lägga pengar på att äta en god middag när man lika gärna kan äta spagetti bolognese.. :) men ja har ändrat mig nu..
Jag tackar för alla födelsedags hälsningar och om det är någon som skickat till mitt svenska nummer så är det absolut inte jag som är otrevlig som inte svarat.. Mamma och jag lyckades komma fram till igår att det inte existerar förtillfället, de har försvunnit i nrflytten och inte dykt upp på mitt kort som det skulle.. Tack tre ni lyckas då alltid klanta till de.

Dåligt med uppdateringar

Publicerat: 2011-10-07 | 01:38:43 i Allmänt
Tyckte min kära mamma. Hon skällde på mig lite innan idag när vi prata för hon inte kunde få tag i mig någonstans och för hon inte ens kunde följa mig på bloggen. Så då får man snällt lyda.. :P
Det har faktiskt hänt en lite iaf.
Vi har fått myrinvasion i lägenheten för någon dag sen.. Tack Lukas.. Smartingen hade hängt en soppåse på krocken i köket och denna har ramlat ner under natten när vi vakna på morgonen hade vi si så där 10 000 myror kändes de som. Det var lätt över hundra iaf. Från och inte sett en myra här har vi nu flera.. De har inte riktigt förstått att festen är slut här.. Dagen invasionen var blev neo beordrad att stanna i sängen för jag satte på mig skorna och började kriget.. Låg massa små tramsmyror överallt efter ett tag.. Vi sopade ihop de flesta av "liken" och begav oss ut. När vi kom tillbaka hade nya äckliga tramsmyror kommit och lagt alla sina döda kompisar i en hög. Sen blev de en ny massdöd. Usch vad jag är hemsk mot de små inteligenta krypen.. Men kom inte och tro ni ska ha fest i mitt hus utan tillåtelse.
Neo har fått dagis plats. Nu är det bara tusen papper att fylla i och förstå. Som tur var har vi en jätte snäll man som hjälper oss från en restaurang nere i hamnen.. Så Neo får leka med lite andra barn.. Han lysser upp så mycket när han träffar andra..
Fått nya fula naglar.. Ja ni läste rätt. Gick in i en skönhetsalong i puerto rico för att ville ha naglarna fixade o hela.. 35€ skulle kalaset kosta.. Vilket ja tyckte var helt okej pris för en påfyllning.
Första "eh okej" kom när ja fråga om hon la cover akryl och hon sa ja på de du har tappat.
andra "eh okej" kom när hon inte fila ner framkanten något alls.
tredje "eh okej" kom när hon inte filade så mycke på min nagel som de var en stor spricka i.
Sen gick de uppför mig att hon absolut inte tänkte lägga nytt vitt eller reparera min spricka. Fick endast vitt på de tre som hon tog bort och gjorde om. Kan ju tillägga de inte alls är samma vit som de andra. Och coverakrylen var inte ens täckande. samt att man ser släpp igenom den nya rosa!!! AHHH!!! Fick reda på när de gör en engelsk påfyllning lägger de bara rosa längs ner sen glans, deras kunder tar av sina naglar var 5 vecka och sätter på nya istället..HERREGUD säger jag bara..när jag ifrågasatte detta fick jag till svar att hon ägaren som satt vid bordet bredvid att hon hade faktiskt jobbat i 10 år och hon hade kört med att göra nytt vitt och allt de där i början med att de tog så mycket på armarna. BYTT JOBB KVINNA.   o de tar de samma pris som ja när de bara gör en tredjedel av jobbet i ett land där material är så mycke billigare.. Fast hon tjänar väl mer pengar på detta viset förstås. Men stackars hennes kunder som måste betala så mycke hela tiden.. Nä jag måste tjäna lite pengar så jag kan slänga iväg en beställning till kinetics så jag kan göra mina naglar själv igen.. Tänker ju dock inte lita på någon annan igen.. Förra gången jag fixade naglarna hos någon var i turkiet och de såg oxå ut som kom o hjälp mig att dö.. suck amatörer!!!
Jag har även lyckats konstatera att trelleborgs kommun är den snålaste idiot kommunen som finns.. De gjorde avslag på min ansökan om distans utbildningen. Tack för de.. De ansåg att de inte hade råd att betala för sådana onödiga utbildningar. De tycker de är bättre att man går hos dom på deras egna distans med träff varje vecka och ens barn får va faderlöst. Men som tur va har jag sökt till högskolan så får hoppas på de istället. fast de ville att man skulle ha läst de på komvux eller gymnasiet, så får hoppas att de gör undantag för de går ju inte när man står skriven i tramskommun nr 1. Hade ja bott i malmö eller lund hade jag pluggat förfullt nu..
Nä nu får vi hoppas att mamma är nöjd med lite uppdatering.. Har inte fått in någon blogglust än med tanke på bloggen ser fy fan jätte hemsk ut fortfarande.. Så de blir trista uppdateringar detta har ja gjort idag o bla bla bla..
Nä nu blir det bingen.. Imorgon är det ytterligare en tripp till vecendario för att göra ett nytt försök med vår bil.. Nu är försäkringen stoppad iaf.. Så den slipper vi betala.. Lär ju inte bli någon bil ser de ut som ju..
puss o godnatt

Upp bland bergen

Publicerat: 2011-10-01 | 23:27:38 i Allmänt
Idag har vi varit uppe i bergen med Kroppsterapiskolan. Riktigt härligt.
Dagen började med samling i Arguineguin för att sedan åka uppåt. Synd man inte hade karta så man såg var man var. Men vi var någonstans i mitten. Fågelvägen är ju kort men bilvägen phu va långt.. Ja jäklar va det var mycket svängar, in i småbyar, upp bland berg, ner i dalar och upp igen. Första stoppet blev långt upp men fortfarande bland de nåtsånär kala bergen. Någon vagn var ju inte att tala om att köra vid första stoppet som var upp i bergen så Neo fick tillbringa vägen upp i min famn. PHUUU.. En sån tur om dagen så är jag slim om en vecka. Benen fick sig en ordentlig genomkörare. Där fanns mysiga grottor och härligt utsikt.
Får bjuda på lite på bilder från vägen upp till Krister och Karins "finka" oxå. Ni som känner mig vet hur otroligt dålig fotograf jag är så fick inte alls upplevelsen in i bilden. Men det var en grym väg upp. Men det blev ju inte densamma genom en kamera från bilrutan och när det fanns något fint han de försvinna innan jag fick upp kameran och in rätt inställning.
Vid nästa stopp trodde man att man kommit tillbaka till Sverige och inte alls befann sig mitt på Gran Canaria. Såg ut som man kommit mitt in i skogen bland massa talar. Det kändes lite som att man gick lågstadiet igen och var på skogsutflykt med grillning och sånt. Vi hade matsäckar med oss och slog oss ner vid en liten "camp" plats. Ska man campa där uppe i skogen ska man första ta sig in till Las Palmas och få en stämpel som talar om att man har tillstånd att vistas där.. Spanjorerna gillar sitt pappersarbete.
Lukas fick kämpa med vagnen i terrängen. Våran resevagn var INTE gjort för skogsliv..
Efter en kortmat pause gick vi upp till "finkan". Sjukt härlig utsikt. Dock var man rätt mör efter allt promenerande så man glömde fotografera så mycket men lite bilder blev de ändå.
Neo tar sig en välförtjänt tupplur i Elisabeths knä.
Var folk som bodde där upp permanent. Det var som man kom flera år bakåt i tiden till en by mitt ute i ingenstans. Riktigt härlig utsikt.
Efter ett besök där uppe med kel med hund, kattungar och en titt på massa grisar bar det hemåt. Jag älskar åka karuseller och saker som kan vara lite farliga och har åkt i berg massa med gånger, både här och i italien, österrike m.m.. Men shit så rädd jag var på hemresan. Man åkte runt bergen ner. Det fanns inte skydd längs vägen överallt. Bara stup ner. Vägarna var jätte smala och krokiga, skymd sikt nästan hela tiden. Fick man möte var man i princip körd. Kan ju tillägga att vi inte hade spolarvätska i bilen och våra ruter vad riktigt skitiga. Vi insåg rätt snabbt att det var livsfarligt så fick stanna bilen och ut och putsa. Sjukt synd att jag glömde kameran i bakluckan på vägen ner igen för den utsikten var sjukt fin. Allt var grönt, man såg småvägarna längs berget och man såg de stora klipperna. Passade på att ta kameran när vi skulle tvätta rutan med då var allt det fina redan borta :(
Så måste jag givetvis visa en bra del av den delen av vägen som inte hade räcke. Jag såg inte djupet ner och var inte så sugen på att gå av och titta hur långt det var ner heller.


Efter en härlig dag är vi äntligen hemma. Bjuder på en sista bild som jag tog när vi gjorde ett snabb stopp på vägen ner för att säga hejdå till de kära arrangörerna som fick vänta på oss när vi rengjorde rutan.


RSS 2.0